top of page

5 tips voor het vinden van de beste software voor jouw bouwbedrijf:


1. Kies software die aansluit op de specifieke behoeften en workflows van jouw bedrijf:

Het is belangrijk om software te kiezen die specifiek is ontworpen voor jouw branche en die jouw unieke behoeften en workflows aanspreekt. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het aanpassen van de software aan jouw bedrijfsproces en dat je meer tijd overhoudt voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden.


2. Zorg voor een goede integratie met andere systemen die jouw bedrijf al gebruikt:


Als je al andere systemen gebruikt, zoals een boekhoudprogramma of een leverancier, is het belangrijk om te zorgen voor een soepele integratie tussen deze systemen en jouw nieuwe administratieve software. Dit zorgt voor een efficiëntere workflow en minder fouten door handmatige overtypen van gegevens.


Door de link met leveranciers zoals Verhelst, Cebeo of Rexel hoeft men niet telkens opnieuw de prijzen handmatig te actualiseren.

3. Ga voor software die flexibel is en makkelijk aan te passen is aan veranderende behoeften:


Bedrijven veranderen snel en de behoeften van een bedrijf kunnen snel veranderen. Kies software die flexibel is en makkelijk aan te passen is aan veranderende behoeften, zodat je jouw bedrijfsproces kunt blijven optimaliseren zonder steeds opnieuw te hoeven investeren in nieuwe software.

Door het modulair systeem van Visma Bouwsoft betaal je enkel wat jij nodig hebt. Je kan op elk moment snel en efficiënt gebruikers en modules toevoegen.

4. Zorg voor een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface:

Het is belangrijk om software te kiezen die eenvoudig te gebruiken is, zodat jouw medewerkers snel productief kunnen zijn en geen tijd hoeven te besteden aan het leren van complexe systemen. Kies software met een intuïtieve en eenvoudige gebruikersinterface, zodat jouw medewerkers snel en efficiënt kunnen werken.


Met de Visma Bouwsoft app heb je waar en wanneer je maar wil het overzicht over je klanten en projecten, beschikbaar op elke smartphone en tablet.

5. Voer je vaak werken uit op verplaatsing? Overweeg software met een mobiele app:

Als jouw bedrijf veel op locatie werkt, kan het handig zijn om software te kiezen met een mobiele app. Dit geeft je en jouw medewerkers op locatie toegang tot belangrijke informatie en updates en maakt het makkelijker om op elk moment en op elke locatie productief te zijn.


Overtuigd? Ga naar https://www.bouwsoft.be en optimaliseer jouw bedrijfsproces vandaag nog!bottom of page